Loading color scheme

New Music Weekly: Braindance

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Αναμενόμενο όλοι να θέλουν να κάνουν τον κόσμο να χορέψει. Τα snippets από την επιστροφή της Dua Lipa σε κάνουν να πιστεύεις πως το French Touch 3ο κύμα είναι προ των πυλών, ο Mr. Oizo σε αυτό το σπάνιο dj set για τα 20α γενέθλια της Ed Banger μπλεντάρει το μέλλον της ποπ με electro house classics, ο Κουλιγάς προσθέτει τον Skrillex σαν κερασάκι στην τούρτα για τα 15 χρόνια  της PAN στο Berghain και η Αθήνα μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει τετραπλασιάσει τα dance club - venues ενώ οι promoters -μικροί και μεγάλοι- θα πλησιάζουν τριψήφιο αριθμό. Άραγε μόνο εμείς του mypodcasts.gr βιώνουμε το dance revolution; Ή θα περιμένουμε τις avopolis λίστες με τα best of 2023 για να θυμηθούμε ότι υπήρξε και ροκ μέσα στην χρονιά;

Διαφορετικές εκδοχές των bleeps από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς αυτή την εποχή, στην πιο μεστή εκδοχή τους, στην δεκάδα που ακολουθεί.

 

1. Gamma Intel - Cloud Nine (de hofzaak)

Πότε κανείς δεν είπε όχι σε dreamy ambient εισαγωγές, ειδικά όταν τα synth παιξίματα και τα layers είναι τόσο καλοβαλμένα σαν σε κινηματογραφικές παραγωγές. Από την δεύτερη ψηφιακή κυκλοφορία της Lazy Rephlex Complex σειράς.

 

2. The Kills - Wasterpiece (Domino)

Τίμιο που οι Kills είναι πάντα στην θέση τους και σχεδόν κάθε δίσκος τους μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον ένα dark & dancefloor ready κομμάτι. Εν προκειμένω, με το ολόφρεσκο God Games να μετράει μέρες, το "Wasterpiece" με το lo -fi groove και το ενδιαφέρον video, κάνει την δουλειά.

 

3. Hercules & The Love Affair - You’ve Won This War (Barker & Baumecker remix) (Skint Records)

Δεν είναι η πρώτη φορά που το remix album των Hercules & The Love Affair συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το ίδιο το album, βλέπε το περσινό In Amber που στις 17/11 μεταμορφώνεται σε Mixed In Amber με μερικά εντυπωσιακά ονόματα όπως οι Barker & Baumecker, Pangaea, Louisahhh, Prequel Tapes, Lipelis, Seth Throxler και Justin K. Broadrick να υπογράφουν τις νέες εκδοχές των συνθέσεων.

 

4. Tosca - Clean Up (Balint Dobozi remix) (!K7)

Λιγότερο ηχηρά μα εξίσου λειτουργικά ονόματα υπογράφουν το remix album Mirage των πάλαι ποτέ αγαπημένων των εγχώριων ραδιοφώνων Tosca. Με διαφορά, το πιο must play κομμάτι του album είναι αυτή η cosmic disco ομορφιά από τα χέρια του Balint Dobozi.

 

5. Mary Orcher - The Whip with Red Axes (Mary Orcher)

Ταγμένη στο να δυσκολεύει ενορχηστρωτικά την δημιουργική ροή της, η Mary Orcher επιστρέφει με νέο album Approaching Singularity : Music For The End of Time και στο dance driven φινάλε επιστρατεύει το σκοτεινό χορευτικό ταλέντο των ταλαιπωρημένων τελευταία Red Axes από το Τελ Αβίβ.

 

6. Raphael Schon - Fiesta 2000 (Sally C Remix) (Misfit Melodies)

Τα BPM αυξάνονται κι’ άλλο και εδώ με τις ευλογίες και της Running Back του Gerd Janson, η πολυσυζητημένη τελευταία Sally C δίνει το δικό της ανθεμικό 90s breakbeat mix στο καυτό "Fiesta 2000" που κυκλοφόρησε πίσω στα 2021 ο Raphael Schon.

 

7. Debasser - Blue (WIDE Records)

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το γνωστό και ως blindshot σε εκατοντάδες ψηφιακά promos με οδήγησε στο 3ο φετινό single του Debasser που στο παρελθόν έχει μοιραστεί το Haywire Agency με τον αήμνηστο Weatherall. Βρετανοπρεπέστατα breaks λοιπόν, με filthy μπασογραμμές, ικανές να τινάξουν «φτηνά» ηχοσυστήματα στον αέρα.

 

8. Millsart - Wind Walkers (Axis)

Μέγας Jeff Mills εν μέσω θερινής ραστώνης (γιατί τώρα τι έχουμε;) μας τροφοδοτούσε με εγκεφαλική κοσμική disco tech και όσο να πεις χρειάστηκαμε λίγο χρόνο μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι το Wind Walkers είναι από τις πιο braindance φετινές κυκλοφορίες. Όπως πάντα είναι Mills άρα τον τσεκάρετε μόνο μέσα από το site της δικής του Axis Records.

https://www.axisrecords.com/product/millsart-wind-walkers-wav/ 

Εναλλακτική για την Spotify λίστα : Apaull - Annul (Neil Landstrumm Remix) (Furnace Room Records)

Υπάρχει άραγε μιά φορά που ο Neil Landstrumm δεν έχει παραδώσει perfect fit remixes για τα dj των σκοτεινών ηρώων; Electro beauty.

 

9. Actress - Pluto (a2) (Ninja Tune)

Υπάρχει άραγε εβδομάδα χωρίς κυκλοφορία της Ninja Tune στο ραντάρ του NMW; Το κομμάτι που κλείνει το LXXXXVIII του Actress φλερτάρει με Acid για μόλις 2:43’’ αλλά είναι ο ορισμός του moodymaker αν θες να ξεκινήσεις ένα σετ αναλόγου ύφους και δεν έχει και ιδιαίτερη σχέση με το υπόλοιπο υλικό του δίσκου.

 

10. Vague Imaginaires - Onde Cosmique (Versatile Records)

Στα πλαίσια αυτού του ενδιαφέροντος πειράματος που περιλαμβάνει zero promo αλλά ουσιαστική μουσική από το πάντα ενδιαφέρον label της Παριζιάνικης Versatile, έρχεται αυτό το cosmic διαμάντι όπου τα synths γίνονται ένα με όποιο μαγικό τοπίο αποφασίσεις να τα ακούσεις να κελαηδούν.

Κυκλοφορεί μόνο σε CD αλλά streamάρει παντού.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro