Loading color scheme

New Music Weekly: Bad signal

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Δεν είναι όλες οι εβδομάδες ίδιες. Πόσο μάλλον όταν φτάνει η ώρα να αλλάξει κανείς headquarters. Η αποχώρηση από το 89 της Ασκληπιού δεν έφερε μόνο συναισθηματική φόρτιση αλλά και τεχνικές δυσκολίες. Κατά συνέπεια το New Music Weekly αυτής της εβδομάδας είναι one of a kind. Έρχεται μόνο σε γραπτή εκδοχή και spotify λίστα. Επιφυλάσσομαι για bonus επεισόδιο 60 λεπτών την επόμενη εβδομάδα και μοιράζομαι μια δεκάδα νέων κυκλοφοριών που άλλοτε κάνουν τα άδεια δωμάτια υποφερτά και άλλοτε τα γεμίζουν με το άγχος της ψυχής. Enjoy. 

 

1. Earl Sweatshirt , The Alchemist - Vin Skully (Tan Cressida)

Το Voir Dire ντρόπαρε ξανφνικά την περασμένη Παρασκευή και ήταν θέμα χρόνου κάθε ένα από τα 11 κομμάτια του να μαζέψουν εκατοντάδες χιλιάδες ή πάνω από μύριο streams. Το "Vin Skully" με το bluesy υπνωτικό του θέμα απλά υπενθυμίζει γιατί αμφοτέροι είναι στην κορυφή του αληθινού rap game, μακριά από τα Drake - Travis Scott φώτα.

2. Jonathan Krisp - Vanishing Point (VLSI Records)

Αρχαϊκοί συμβολισμοί και ονειρικές μελωδίες που μπλέκουν πάνω σε deep house breaks και dub techno ρυθμολογίες, το Statement Foliage album του Jonathan Krisp είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον για τους φίλους της bleepy - dreamy electronica. Κυκλοφορεί από την VLSI και το εναρκτήριο "Vanishing Point" γεμίζει τους άδειους πλέον τοίχους στο 89 της Ασκληπιού.

3. Werner Niedermeier - Future Generations (Bullet Dodge)

Τόσο ωραία μουσική εκεί έξω και όμως τόσες λίγες οι επιλογές που προσφέρουν τα εγχώρια media ακόμα και εναλλακτικά. Με πνεύμα ανάλογο του θρυλικού "Incunabula" των Autechre ο Werner Niedermeier σκαρώνει υπέροχη dub techno, electro και D&B ποντάροντας στο συναίσθημα.

4. Emerson - Sending All My Love Out (Kalita)

This is going to make you Freak. Πρώιμο electro funk από το ομότιτλο και πλέον μυθικό EP του Emerson από τα 1988. Επανεκδίδεται σε βινύλιο από την Kalita και οι παιχταράδες Egyptian Lover και Detroit In Effect υπογράφουν τα remixes.

5. Shed - KMA - Towards East (The Final Experiment)

Το εξαιρετικό dub techno album του μάστορα Shed επανακυκλοφόρησε ψηφιακά στις 6/10 και επιβεβαιώνει όλες τις φήμες που τον θέλουν specialist στο να τροφοδοτεί τον ακροατή με πρωτότυτες ρυθμολογίες και doom ατμόσφαιρες.

6. Warren Walker & Antonin Violot - Hermon (Jazz-o-Tech)

Είναι κάποια κομμάτια που μπορείς να φανταστείς τους αγαπημένους σου DJs να τους εγκρίνουν ακόμα και αν σε μερικές περιπτώσεις αυτό φαντάζει αδύνατο. Το Hernon από το νέο EP των Warren Walker & Antonin Violot, είναι ο ορισμός του κομματιού που ο Weatherall θα έπαιζε στο BBC 6.

7. Laurent Garnier featuring Alan Vega - Saturn Drive Triplex (Limiñanas Remix) Code3QR

Στην όχι και τόσο κρυφή πλέον δισκογραφική Code3QR του Παριζιάνου digger Laurent Garnier έρχεται ένα πακέτο με σοβαρά remix skills στο πρόσφατο υλικό του. Ανερχόμενα ταλέντα της εγκεφαλικής dance όπως Reshit, Avision, Works Of Intent και άλλοι παραδίδουν low end σκοτάδια, με την διαφορά ότι το remix των  Limiñanas είναι ταμάμ για όλα τα indie 2 techno σετ.

8. Tin Man - Running Acid (Acid Test)

Σαν κάποιος να ξέχασε το Running Acid στο χρονοντούλαπο με τα Acid classics του 1991 και περίμενε τον Fearless των Death In Vegas να του δώσει ζωή μέσα από το τελευταίο επεισόδιο του Metal Box του στο Dublab radio.

9. SLAP RASH - This Note Is Useless (Fire Talk)

Πολλή κουβέντα μετά τους Idles για την ενέργεια του νέου indie που συναντά το post whatever και κάνει channelling το πανκ ήθος και να’χαμε να λέγαμε. Εγώ αυτές τις κιθάρες ακούω στον σωστό Sonic Youth δρόμο από το νέο αίμα της Μεγάλης Βρετανίας και αυτή είναι η αλήθεια μου. Περιμένω την δική σας.

10. Marta De Pascalis - Glider (Light Years)

Στο label της Caterina Barbieri κυκλοφορεί το επιβλητικό, επικό και όσο πιο κοντά στο Blade Runner γίνεται single της επίσης Ιταλίδας sound designer Marta De Pascalis.

Δυστοπικό closing σε μια ανάλογου ύφους εβδομάδα.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro