Loading color scheme

New Music Weekly: Right On Time

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Το τελευταίο καλοκαιρινό  New Music Weekly #057 έρχεται πάνω στην ώρα που ψάχνεις κάτι καλό να ακούσεις και η στήλη παίζει τα ρέστα της ποντάροντας σε 10 εναλλακτικά summer jams για τα ραδιόφωνα και τα spotify playlists.

 

1. Allah Las - Right On Time (Calico Discos / Innovative Leisure)

To 3o δείγμα από το album Zuma 85 που έρχεται τον Οκτώβριο (και ενώ η μπάντα θα είναι στην Αθήνα 16 Σεπτεμβρίου) είναι μουσικά κοφτερό και ερμηνευτικά ever cool και τεμπέλικο «ψυλλιάζοντας» τους πιο μυημένους ότι εδώ μπορεί και να έχουμε ένα από τα indie album της χρονιάς.

 

2. Astrid Engberg - On Time (Creak Inc Records)

H Δανή DJ / παραγωγός Astrid Engberg εμπνέεται από τη μητρότητα και στο νέο της jazz pop single συνεργάζεται με τον εξαιρετικό ενορχηστρωτή - παραγωγό Miguel Atwood-Ferguson. Απλό, μα συνάμα τόσο ουσιαστικό στους στίχους και την ενορχήστρωση του, το "On Time" είναι ένα μοντέρνο ποπ κομψοτέχνημα που τιμά το soul και nu jazz παρελθόν της δημιουργού.

 

3. Hudson Mohawke, Tiga & Channel Tres - Feel The Rush (Godmode)

Αρκετά με τα indie friendly παιχνιδίσματα ας μπούμε στο dance ψητό του φετινού καλοκαιριού. Και HudMo και Tiga και Channel Tres για λογαριασμό της Godmode. Δεν χάνεις με αυτόν τον συνδυασμό, no matter what.

 

4. Tigerbalm, Farafi - Nina - Voilaa Remix (Razor -N- Tape)

Χάνεις κάτι αν και φέτος το καλοκαίρι δεν έχεις στα playlist λίγη από τη Νεοϋoρκέζικη φινέτσα της Razor N Tape. Εξωτική Nina που στα χέρια του Voilaa απογειώνεται.

 

5. deadmau5, Kaskade - I Remember (John Summit Remix)- mau5trap Recordings

Μήπως η anthemic trance αναβίωση ξεκίνησε από εδώ; Σε κάθε περίπτωση το 2023 edit του Summit σε αυτό το dance classic είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ένας DJ σε «δύσκολα» μαζικά ακροατήρια. Give trance a chance?

 

6. Cormac - Leather 'N Lazers (Polari)

Αν το φετινό queer καλοκαίρι της αγάπης ψάχνει για έναν ύμνο, ο Cormac ξεκάθαρα τον έχει. Το L ’N L δανείζεται μπασσογραμμές από τις Italo δόξες και αποθεώνει τις Hi NRG χορευτικές φόρμες.

 

7. Greg Paulus & Taylor Bense - Heat Makes Sense (Freerange Records)

Στο μυαλό των Greg Paulus & Taylor Bense όλη αυτή η ζέστη βγάζει νόημα και ωθεί τα κορμιά στην πίστα. Για το πάντα έγκυρο label house label της Freerange αυτό το track έχει έρθει για να μείνει στα σετ όσων ξέρουν από το τίμιο 4 to the floor.

 

8. Drake - Calling My Name (Dj Baysik Edit) - Songs For Community

Ο Gadi Mizrahi των Wolf + Lamb σε μια σειρά από αυθόρμητα και αυτοσχέδια live mixtapes αποθεώνει το μονόλεπτο "Calling My Name" του Drake από το περσινό Honestly, Nevermind και ο Dj Baysik από το Σαν Φρανσίσκο του δίνει το πιο decent dj edit στην πιάτσα. Μόνο Bandcamp link.

 

9. SexxyRed - SkyeeYee (Open Shift)

Η SexxyRed είναι το επόμενο μεγάλο όνομα στην female rap φάση. To παρακάτω video το αποδεικνύει περίτρανα και αυτή η λίστα χρειαζόταν ένα σοβαρό rap jam για να ακούγεται πλήρης.

 

10. Carm Mascarenhas - Fields Of Green (BBE)

What is balearic you say? Μία σχετική λίστα έρχεται σύντομα, αλλά στο ενδιάμεσο αυτή η ξεχασμένη folk ομορφιά από το 1975 που φέρνει στο φως η BBE είναι η πεμπτουσία της μουσικής που θες στα ακουστικά την ώρα που σβήνει ο ήλιος.

https://www.youtube.com/watch?v=Ctz2JLr_1ZU

 *BONUS TRACK - Marcel Vogel & LYMA - Free Time (Boogie Angst)

Αν ήμουν DJ που θέλει να κάνει την διαφορά θα έβρισκα τρόπο να ελευθερώσω χρόνο και ακριβώς την 1η του Αυγούστου θα την είχα στημένη στo Bandcamp για να κάνω δικό μου ολόκληρο το υπέροχο No Time EP στην Boogie Angst. 

 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro