Loading color scheme

New Music Weekly: Dive Or Fly

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Πρακτικά αδύνατο να ξεφύγεις ακόμα και το καλοκαίρι από την πλέμπα που ορίζει το έθνος ακόμα και όταν ο χρόνος φτάνει στην ομορφότερη εποχή του. Καύσωνας, φωτιές, πληρότητες, το φαίνεσθαι περισσότερο από το είναι και οτιδήποτε είναι ικανό να ανυψώσει το πνεύμα, καταδικασμένο να λαμβάνει ιδιαίτερη μεταχείριση και προνομιακή προώθηση μόνο όταν συναντά τα κριτήρια μαζικών ακροατηρίων. 

Well, κάπου στον αντίποδα όλων αυτών, αναπνέει το πνευματώδες και βαθιά μουσικό NMW #056 του φετινού καλοκαιριού. Ένα πριν το καλοκαιρινό break, ένα πριν μετρήσουμε δέκα επίδοξα hit of the summer, αυτή την εβδομάδα το κρατάμε low key που σημαίνει ότι επικαλούμαστε τα σοβαρά cosmic, balaeric vibes. 

 

 

1. Matteo Franchi - Dive Or Fly (self release)

Λίγο παλιό μεν, διαολεμένα καλό δε και ξεκινάει τη λίστα με τη χώρα που έχει όσο καμία συνεισφέρει στον ήχο του αέρα. O Ιταλός Franchi παραδίδει μόνο balaeric φινέτσα. 

 

2. Felipe Gordon - New Beginning (Wide Awake)

Μπορούν τα jazz μοτίβα να συναντούν τις acid μπασσογραμμές σε bleepy χαλαρωτικές μελωδίες. Yes, indeed, ο Κολομβιανός Felipe Gordon έχει ένα εντυπωσιακό concept άλμπουμ προς παράδοση με ημερομηνία την 11η Αυγούστου. 

 

3. Reuben Vaun Smith - Milano Caravan (Ubiquity Recordings)

Mε παρελθόν σε ετικέτες όπως η Balaeric Social Records και η Soundway, ο Βρετανός boogie connaisseur Reuben Vaun Smith έχει ετοιμάσει το 2ο album του με τίτλο Da Cuckoo Yaya στην εμβληματική Ubiquity και στο single “Milano Caravan” παίρνουμε μία ακόμα tropical γεύση. 

 

4. Jpye, e11e - Freedom Ain’t Free (Claremont 56)

Πρακτικά αδύνατο να κάνει λάθος στον eclectic ήχο η Claremont του Paul Murphy μας χαρίζει απλόχερα ένα cosmic long play διαμάντι με το δεύτερο και ακόμα πιο καλοκαιρινό album του Jpye. Στο εναρκτήριο "Freedom Ain’t Free" το πνεύμα της Jane Birkin οδηγεί την ξέγνοιαστη ερμηνεία της e11e. 

 

5. Lorenzo Morresi - Isla (Rollover Millano)

Ακούγεται βγαλμένο από τα πιο acid και βραδύκαυστα disco όνειρα του maestro Dj Harvey, όμως ανήκει στον ανερχόμενο Ιταλό Lorenzo Morresi  και την πάντα στυλάτη Rollover Millano ετικέτα. Μαγικό και αλήτικο, ευτυχώς είχα φροντίσει να το συμπεριλάβω στην 1η πλευρά του καλοκαιρινού mixtape μου  ένα μήνα πριν.  

 

6. Siggatunez - Trust Me (Gooey Traxx)

Από το Βερολίνο με αναλογική Rhodes αγάπη πάνω σε Detroit-esque electro disco ρυθμολογία και ένα χαρακτηριστικό φωνητικό όπως θα το δούλευαν οι Moodyman ή Theo Parrish. Αντί αυτών, είναι ο Γερμανο Siggatunez στη νέα του κυκλοφορία για την Gooey Traxx. 

 

7. Laroye - Potion For Love (Local Talk)

Από την At Jazz Records στην Freerange και τώρα στην Local Talk με το album Let It Go, όταν η κουβέντα έρχεται στις νέες και ενδιαφέρουσες funky disco house φόρμες ο Γάλλος Thomas Laroye είναι ξεκάθαρα ο μαν. Κομμάτια όπως το βαθύ και υπερφυσικό "Potion For Love" είναι η απόδειξη. 

 

8. Astral Bakers - One More (Sage Music)

Μένουμε λίγο ακόμα στην Γαλλία για αυτή την απίστευτα καλαίσθητη indie μπαλάντα των πρωτοεμφανιζόμενων Astral Bakers. C’est magnifique. 

 

 

9. Jamila Woods - Tiny Garden (Jagjaguwar)

Ίσως το πιο «γνωστό» όνομα αυτού του NMW, η R&B ποιήτρια και ταλαντούχα μουσικός Jamila Woods από το Σικάγο επιστρέφει με το Sade friendly single της "Tiny Garden".  This must be underwater love. 

 

10. Glou - Glou - Drink Slowly (self release)

Downtempo φινάλε με την πιο σωστή συμβουλή των ημερών και το πιο τεμπέλικο chill out ντεμπούτο που έχουμε ακούσει τελευταία. 

 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro