Loading color scheme

New Music Weekly: Club Tropicana

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Τρία NMW πριν το πολυπόθητο Αυγουστιάτικο break. Η ανάγκη για μουσική πληροφόρηση ελαττώνεται και από την εδώ πλευρά όταν έχεις classic re-issues και δροσερά ψαγμένα anthems για να «μάθεις και λίγο μπαλίτσα» τον DJ του local μπιτσόμπαρου δεν χρειάζεται πολλή επικοινωνία. Η μουσική μιλάει από μόνη της, όπως η δροσερή σαλάτα στον καύσωνα.

Tα δέκα για το διάστημα 3 εώς 10 Ιουλίου και η λίστα του New Music Weekly ep. 055 συνεχίζει να γεμίζει.

 

1. SebastiAn & London Grammar - Dancing By Night (Because Music)

Πρέπει όντως να περιγράψουμε το πόσο αέρινα πλαισιώνει την ονειρική φωνή της Hannah Reid των London Grammar ο Γάλλος superstar παραγωγός; Αν όλα τα σωστά party ξεκινούσανε με τέτοια jams.

 

2. Erick The Architect - Parkour (Architect Recording Co)

Ο James Blake κεντάει στην παραγωγή και όλο το υπόλοιπο οδηγεί το ραπ στην μετά oldschool revival εποχή. VIBE.

 

3. Faze Action - Fantasy (Faze Action)

Wait, what? Η δυάδα των eclectic space pop παραγωγών και DJs Faze Action επιστρέφει με νέα μουσική στα αγαπημένα disco BPM και δεν έχει γεμίσει ακόμα η πιάτσα με τα percussion του "Fantasy"; Για πάμε λίγο.

 

4. Wham! - Club Tropicana (Sony / Panik)

Και αν όχι τώρα, τότε πότε θα είναι η ιδανική εποχή για να επανέρθει το Club Tropicana; Το Netflix ντοκιμαντέρ για τους Wham! σαρώνει και η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη του στυλάτου κόσμου να παρτάρει στο Pikes Hotel της Ibiza όπου γυρίστηκε το video, έχει το θρυλικό δίδυμο και αυτό το κομμάτι σταθμό στην επικαιρότητα. Μόνο που το φρέσκο Balaeric Breeze remix είναι κομματάκι τραγικό και κάπως ντροπή για τo Ministry Of Sound που το βάφτισε και Balaeric Breeze, ενώ αν θέλετε ένα σοβαρό edit-όπλο για το καλοκαίρι τσιμπήστε το classic edit των MikeAndTess ή του Todd Terje αν παίζετε σε ακόμα πιο προχώ ακροατήρια.

 

5. Supershy, Tom Misch, Roberta Flack - Feel Like Makin’ Love (Beyond The Groove)

H Roberta χαρίζει τα φωνητικά του υπέροχου "Feel Like Makin’ Love" και το Supershy dance project του Tom Μisch ξεκινάει να τρυπώνει στις καλοκαιρινές DJ λίστες. Cool hit alert.

 

6. Palavas - You Can’t Get Away (Prins Thomas Diskomix) Ravanelli Disco Club

Και ασφαλώς δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς τουλάχιστον ένα φρέσκο Diskomix από Prins Thomas. Αυτή την φορά διαλέγει το νέο hot Disco / new wave δίδυμο των Palavas από τη Νότια Γαλλία.

 

7. Boris Dlugosch, Marc Romboy, C.A.R. - Survivor (Frank Music)

Mid tempo disco stomper με τις ευλογίες του θρυλικού DJ Boris Dlugosch από το Αμβούργο, του ακούραστου Marc Romboy και της Λονδρέζας πλέον Chloe Alexandra Raunet. “I’m a survivor, I listen more than I talk”.

 

8. Skrillex, Boys Noize - Fine Day Anthem (OWSLA / Boysnoize)

Harder, Faster, αλλά κομματάκι melodic γίνεται; Οι Skrillex και Boys Boize κερνάνε Big Room ομορφιά με το Fine Day Anthem, μαθαίνοντας στην πιτσιρικαρία την a capella φινέτσα της Jane από το ρόστερ της περίφημης Cherry Red Records στα 80s και την anthemic εκδοχή των Opus III στα 90s.

 

9. Bass - The Final Frontier (David Holmers Remix) (Pamela Records)

O David Holmes έχει επιστρέψει σε dance floor mood κυρίως για να κρατήσει ζωντανή την μνήμη του Andrew Weatherall μέσα από DJ set και παραγωγές. Στην ετικέτα Pamela Records του Dave Jarvis (από την Moton) ο Weatherall άφησε την τελευταία επίσημη κυκλοφορία του, που παράλληλα ήταν και το 001 του label. Έτσι όταν η Jo Sims με το Acid Jazz παρελθόν μπήκε στο στούντιο με τον Gary Burns των Sabres  Of Paradise, το αποτέλεσμα ήταν το "The Final Frontier" και ήταν μόνο δίκαιο ο David Holmes  να υπογράψει αυτή την βραδύκαυστη acid rave ομορφιά.

Original:

David Holmes Remix:

 

10. Kwesi Foares - Detroit (self release)

Αυτή τη φωνή δεν την ακούμε κάθε μέρα και ο τρόπος με τον οποίο ακούγονται εδώ τα blues είναι στ’αλήθεια μοναδικός. Μόλις στα 22, το NPR τσίμπησε από τον χαρακτηρισμό godson of blues και αφού χρειάστηκε θεραπευτικό χρονο, επέστρεψε 6 χρόνια μετά με το πρώτο από τα τρία Trinity EPs.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro