Loading color scheme

New Music Weekly: «Aνένταχτο» στην τοποθεσία "Ελλάδα 2.0"

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων αντιλαμβάνεσαι την μειονότητα που πραγματικά εκπροσωπείς. Και κατά την μαζική προσέλευση του κοινού σε «συναυλιακά στανταράκια» είναι που «νιώθεις τυχερός» που δεν σε έχουν «ξηλώσει» ακόμα, που σου δίνουν βήμα να γράφεις για αυτά που θεωρείς ουσιαστική και λιγότερο προβεβλημένη καινούρια μουσική. Για αυτά που στα αυτιά των περισσοτέρων ακούγονται κακό, κακό, όχι καλό. Πάντα ήταν δύσκολο, απλά τώρα η κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα θα σου υπενθυμίζει πόσο underdog του πολιτισμού είσαι λίγο πιο συχνά. Το κόλπο είναι να ανασαίνεις και να βγάζεις ακόμα πιο «ιδιαίτερα» μουσικά γούστα με την ελπίδα ότι αν κάποια στιγμή ξαναβγούμε στο φως, θα είσαι από αυτούς που κρατούσαν πάντα το φανάρι.

Το New Music Weekly 053 έχει από Aphex και Gunna μέχρι mid tempo Ιταλικό καγκούρο acid disco. Aν νιώθεις «ανένταχτος» στην τοποθεσία "Ελλάδα 2.0" αυτή η λίστα είναι για σένα.

 

1. CATTANEO, Hamid Shahsavan - II Ragio (Rebirth)

Από την ενδιαφέρουσα συλλογή Brixia Sonora της Rebirth το II Ragio ανοίγει το ενδιαφέρον αφιέρωμα στην Μπρεσκιανή μουσική σκηνή και παντρεύει τους ηλεκτρονικούς ήχους με την παραδοσιακή avant garde και contemporary δημιουργία. Στα εξοικειωμένα αυτιά ένας ύμνος στη δημιουργία και στα δικά μας λιγότερο εκπαιδευμένα, μια εκδοχή σιωπηλού θρήνου.

2. Richie Culver - I Was Born by the Sea (Fila Brazillia remix) (Participant Records)

Εντυπωσιακό το ρόστερ με τα ονόματα που ρεμιξάρουν τις πρόσφατες δημιουργίες του Βρετανού καλλιτέχνη (με όλη την σημασία καθώς καταπιάνεται από φωτογραφία μέχρι ζωγραφική και ποίηση) Richie Culver και ασφαλώς κάθε φορά που θα μας δίνεται η ευκαιρία για ένα Fila Brazillia remix θα λέμε ναι.

3. Aphex Twin - Blackbox Life Recorder 21f  (Warp)

Ξεκινάει με ένα σχεδόν disco breaks ρυθμό και καταλήγει σε έναν δυστοπικό acidic drum & bass κυκεώνα. Μα ασφαλώς, είναι η επιστροφή του Aphex Twin.

 

4. Gunna - fukumean (300 Entertainment)

Από το ολόφρεσκο a Gift & a Curse, ο νέος Gunna είναι όσο καλός και street friendly ήλπιζες να είναι, ειδικά σε jams όπως το "fukumean".

 

5. Quinn Martin - One More Mission (ZYX Music)

Mini break για ένα από τα πιο υποτιμημένα, ακόμα ακριβά και σπάνια Italo disco 12ιντσα από το μακρινό 1987, που αυτές τις μέρες επανεκδίδεται με διάφορα συνοδευτικά edits και remixes από την ZYX.

 

6. Μ’lumbo - The Afternoon Levitation (Hell Yeah)

Απίστευτο πως η Ιταλική dance μουσική βιομηχανία μπορεί να τροφοδοτήσει τα παγκόσμια clubs από μυστικιστική deep techno house μέχρι Italo disco reissues και αυτή την balaeric ομορφιά των Νεοϋορκέζων M’lumbo στο ανεξάρτητο label Hell Yeah της γείτονας χώρας. Μιλάμε για σοβαρό cool by the pool στυλ, όχι αστεία.

7. Glauco Di Mambro - Ride The Swell (The Gardens Of Babylon)

Και μία ακόμη mid tempo disco acid house βόμβα από τον Ιταλό Glauco Di Mambro με την σφραγίδα των Marvin & Guy μάλιστα στο A-side Point Break. Περιέργως αυτό ο βραδύκαυστο b-side είναι που κάνει την ζημιά.

8. KAYTRAMINE - 4EVA (Venice Music)

Ο κόσμος δεν έχει δώσει ακόμα τα απαραίτητα σπέκια στο απίστευτο collab album του Kaytranada με τον Amine. O Pharrell Williams πάντως βρήκε τον τρόπο να ανέβει και σε αυτό το urban dance τραίνο.

 

9. Jasmin Cadavid - Make Noise (White Label)

Από το soundtrack της ταινίας Assassin η Jasmin Cadavid προσφέρει απλόχερα ένα booty classic r&b jam με τις ευλογίες του beat maker Watchmen Pro.

 

10. Jonn Rocca - I Want It To Be Real (Late Night Tuff Guy Edit) (South Street)

Για το φινάλε ένα από τα παραγνωρισμένα acid piano house κομμάτια της δεκαετίας του ’80, παίρνει δεύτερη ζωή από τα χέρια του νέου Αυστραλού βασιλιά των edits Late Night Tuff Guy ενώ στο b-side υπάρχει και με φρέσκο μάστερινγκ το πλέον θρυλικό Hot House Piano Mix του Farley Jackmaster Funk.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro