Loading color scheme

New Music Weekly: A crossover episode

Ξεχάστε τον Δημήτρη Λιλή. Τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες της Μεγάλης Εβδομάδας τις παρουσιάζει ο Ευλάβιος Πολυχρονεμένος. Πατήστε play.

Πλησιάζουμε στο πολυπόθητο Πασχαλινό break και το κλίμα των ημερών σε αυτό το 45o επεισόδιο επιβάλει deep & spiritual cuts από όλα τα μουσικά μέτωπα που έχουμε ανοιχτά. Παραδίδουμε την σκυτάλη του μικροφώνου εις τον νεωκόρο Ευλάβιο Πολυχρονεμένο για αυτό που ξεκάθαρα αποτελεί ένα crossover επεισόδιο στην mixcloud ροή του New Music Weekly.  Εξάλλου, είναι η εβδομάδα που δικαιώνει τους δημιουργούς που σκάβουν λίγο πιο βαθιά και που επενδύουν στη διαχρονικότητα των ενορχηστρώσεων συγκριτικά με τα ποπ εφήμερα του Spotify αλγόριθμου. 

Ευλαβικά, ακολουθείτε και μοιράζεστε την Spotify λίστα.

*Επαναλαμβάνουμε ότι στο mixcloud link σας περιμένει η έκπληξη του νέου μας, έκτακτου παρουσιαστή, Ευλάβιου Πολυχρονεμένου που επωφελείται της άδειας του Δημήτρη Λιλή κατά την Μεγάλη Εβδομάδα. 

 

1. Bobby Harden & The Soulful Peanuts - Bridge of love (Dala Records) 

 Στο άμεσο μέλλον θα μπορούσαν ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Bobby Harden και ο Billy Aukstik της Dala Records να απολαύσουν μια κρύα μπύρα κάτω από τον Αττικό ουρανό; Ναι, θα μπορούσαν είναι η απάντηση κυρίως γιατί ο Billy με τον Bobby κάνουν αφοπλιστικά όμορφους και άμεσους soul δίσκους από το 2019. Για περισσότερο gossip μείνετε συντονισμένοι στις οθόνες σας.

 

2. Tyler The Creator - What A Day (Sony / Panik) 

 O Madlib υπογράφει το beat στο πιο ενδιαφέρον και βαθύ κομμάτι από την The Estate Sale έκδοση του Call Me If You Get Lost

 

3. Raphael Saadiq & Brianna Lee - Just The Two Of Us (Disney) 

Για το soundtrack της σειράς Marvel’s Moon Girl and Devil Dinosaur, ο τρομερός Raphael Saadiq με την βοήθεια της Brianna Lee παραδίδει την καλύτερη διασκευή που έχετε ακούσει στο classic του Bill Withers. 

 

4. Tzusing - Take Advantage (PAN) 

Ξέρω έχει καθυστερήσει η κριτική για πιθανόν ένα τους καλύτερους φετινούς ηλεκτρονικούς δίσκους. Κερδίζω λίγο ακόμα χρόνο με το πιο βραδύκαυστο deep cut από το αντικειμενικά «άρρωστο» Green Hat.

 

5. James Holden - In The End You’ll Know (Border Community) 

Το πρώην wonder kid των ευρωπαϊκών bleeps επέστρεψε με νέο album μετά από 6 χρόνια και η φαρέτρα του είναι γεμάτη lush arpeggiators και ηλεκτρονικά κολάζ που σε προκαλούν να κλείσεις τα μάτια και να αφήσεις την μουσική να σχηματίσει ambient rave κύκλους.

 

6. Yaeji - Submerge FM (XL Records)

Δύσκολα θα ακούσετε φέτος πιο παράξενα όμορφο intro κομμάτι σε album. O τρόπος που ανοίγει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της Νεοϋορκέζας Yaeji είναι όχι μόνο ενδεικτικός της μοντέρνας και καλειδοσκοπικής ηλεκτρονικής ποπ της αλλά και ιδανικός για να μυήσετε κάποιον μη γνώστη στην φουτουριστική ποπ των ημερών μας. 

 

7. Thomas Bangalter - L' Arrivee d' Alexandre (Warner Classics)

Να ένας ωραίος δίσκος για να κρατήσετε σε λούπα την εβδομάδα των Παθών. Ο Bangalter των Daft Punk το γυρίζει στην ορχηστρική μουσική για μπαλέτο όπως την ηχογράφησε για τις ανάγκες τις παράστασης "Μυθολογίες" που χορογράφησε ο Angelin Preljocaj.

 

8. Brandee Younger - You're A Girl For One Man Only (Impulse!)

Η θρυλική jazz ετικέτα Impulse! συνεχίζει να σπρώχνει τα όρια του είδους με τον πιο φινετσάτο και μελωδικό τρόπο προς το μέλλον.  Στο νέο album της αρπίστριας Brandee Younger  η μαγεία είναι η λέξη κλειδί και το daydreaming επιτρέπεται ή σχεδόν επιβάλλεται πάνω από τις ονειρικές ενορχηστρώσεις. 

 

9. Calvin Johnson - Hat Trick (K Records)

Άλλες φορές θεοπάλαβος και άλλες μια ήρεμη indie δύναμη που γαλούχησε σχεδόν κάθε alt rock φίρμα από τα 80s και έπειτα, η ατομάρα που ακούει στο όνομα Calvin Johnson μόλις κυκλοφόρησε νέο προσωπικό album, που άλλοτε παραπέμπει στις κολασμένες blues & roll μέρες του με τον Jon Spencer και άλλοτε -όπως στο Hat Trick- επαναπροσδιορίζει την σχέση του με τις ώριμες ορχηστρικές φόρμες. 

 

10. Jonquera - Glagla Song (Berceuse Heroique)

Το 069 στον κατάλογο της Berceuse Heroique έρχεται (και πιθανόν σε χρονό dt να εξαντλήθηκε σε vinyl format) μετά από μικρής διάρκειας αδράνεια της ετικέτας. O Jonquera παραδίδει την δική του εκδοχή για τo βιομηχανικό ambient και εν μέρει την ψυχεδέλεια μέσω αυτού και σε κομμάτια όπως το Glagla ή και το Rouge De L' Ouest οι ατμόσφαιρες αιχμαλωτίζουν τον ακροατή και αν είστε από τους πιστούς αρμόζουν στο κλίμα των ημερών. 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro