Loading color scheme

New Μusic Weekly: Rooftop season

 Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Απολύτως κανένας λόγος να μας επηρεάζει η μουντάδα του καιρού. Aυτή άλλωστε είναι η μοναδική μουσική στήλη του ελληνικού Internets που σκέφτεται, βλέπει και ακούει λίγο πιο μπροστά από την εποχή της. Κατά συνέπεια, για το 44ο επεισόδιο μας κάνουμε focus στη τελευταία σοδειά του Μαρτίου με την ελπίδα ότι θα ακούγονται εξίσου cool, όταν με το καλό θα έχουμε την Αθήνα στο πιάτο μας και η βασική θέα μας θα είναι η Ακρόπολη ή οπουδήποτε -παντού- αλλού σ’ αυτή την ρημαδοχώρα υπάρχει θέα, ήλιος και ηλιοβασίλεμα.

 Ακολουθείτε την όχι και τόσο ρομαντική playlist εδώ και διαβάζετε ακομπλεξάριστα την δεκάδα της εβδομάδας παρακάτω.

 

1. Larry June, The Alchemist - Summer Reign featuring Ty Dolla $ign (ALC)

Μιλάμε για φινέτσα εδώ, o Alchemist αφήνει πίσω τον Νεοϋορκέζικο ωμό ήχο που είχε μέχρι τώρα και χαϊδεύει με soft rock και soul πούπουλα τα αυτάκια μας. Beats που είναι βούτυρο στο ψωμί της laid back ερμηνείας που έχει ο Larry June και επιτέλους ένα hiphop άλμπουμ που κοντράρει στα ίσα την Bandana των Freddie Gibbs και Μadlib.

 

2. BAMBII - One Touch (Innovative Leisure)

Η BAMBII ερχεται σαν σίφουνας με φόρα από το queer Τορόντο και μοστράρει in your face, τον ξεσηκωτικό ήχο της με σωστές Τζαμάϊκαν- dancehall βάσεις σε συνδυασμό με dark -o- industrial σύνθια που ταιριάζουν γάντι στην αισθητική της PAN που θα την έχει δίπλα της στο Manchester showcase για τα 15 χρόνια της ετικέτας. Δισκογραφικά, στα πρώτα singles της έχει συνδεθεί με τους πάντες, από την XL του Richard Russell μέχρι την Innovative Leisure στο LA όπου μόλις κυκλοφόρησε το One Touch. Ναι, είναι εν μέρει υπεύθυνη για την drum n bass στροφή της Kelela.

 

 

3. Eddie Chacon - Sundown (Stones Throw Records)

Yeap, o 50αρης one hit wonder Eddie Chacon εκ του Charles & Eddie ("Would I Lie To You") των 90s, επιστρέψει με λίγη ακόμα cosmic disco pop μαγεία. Το ομότιτλο "Sundown" είναι ο ορισμός της balaeric γλυκιάς μελαγχολίας

 

 

4. GoGo Penguin - Parasite (XXIM)

Track by track, τα μικρά θαύματα που έχουν σκαρώσει στο επερχόμενο άλμπουμ τους οι Gogo Penguin μας αποκαλύπτονται. Το "Parasite" βασίζεται σε μια μελωδία από πιτσικάτο και χτίζει στο πιάνο και το κοντραμπάσο.

 

5. Rahill - Fables feat. Beck (Big Dada)

H Ιρανοαμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός (και μέλος των Habibi) Rahill μοιράζει το νέο ψυχεδελικό art pop single "Fables" - με παραγωγή και ονειρικές φωνητικές συνεισφορές από τον φολκ ποπ ήρωα Beck. Το επερχόμενο σόλο άλμπουμ της "Flowers At Your Feet", θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαΐου από την Big Dada, sub label της Ninja Tunes.

 

6. Black UhuruFrancis Mercier - Welcome To Dinna (Insomniac Records)

Αν έχετε χορέψει με το "Premier Gau" του Francis Mercier ξέρετε τι να περιμένετε σε επίπεδο afro house vibes, πόσο μάλλον όταν εδώ είναι επιπλέον εμπλουτισμένα με μπόλικη από την dancehall και reggae ενέργεια του κλασικού "Guess who’s coming to dinner" των θρύλων Black Uhuru.

 

 7. Overmono - Good Lies (XL Recordings)

Μα πώς αλλιώς θα μπορούσε να συμβεί; Παραδοσιακά το πιο καυτό όνομα κάθε χρονιάς σε επίπεδο indie dance Ανήκει στην XL. Μην τολμήσετε να τους χάσετε στο φετινό ADD Festival. Έχουν hype ανάλογο του Fred Again και το album έρχεται στις 12 Μαίου.

 

8. Everything But The Girl - Nothing Left To Lose (Four Tet Remix)  (Buzzin’ Fly)

Ναι, έχτιζα όλο αυτό το ηχητικό τείχος για να σας ενημερώσω με ολίγη από την Four Tet x EBTG μαγεία ότι το Σάββατο 8 Απριλίου θα παίζω τους περισσότερους από τους παραπάνω δίσκους στη νέα αθηναϊκή must see & dance ταράτσα του ξενοδοχείου Selina, Θεάτρου 8, πρόβλημα;

 

9. Yuksek - Hypra Sensorial feat. Paula & Voyou (Patyfine)

Εντυπωσιακός αν μη τι άλλο και ο τρόπος με τον οποίο χτίζει το νέο του Brazilian friendly άλμπουμ του ο ταλαντούχος κύριος Pierre-Alexandre Busson aka Yuksek, ενώ πλησιάζουμε στο release date της κυκλοφιρίας. Υπέροχος χαμός από πιασάρικα φωνητικά, με κάρνιβαλ essence, ανεβαστικά πνευστά και πολυρυθμικό disco groove.

 

10. Kassa Overall - Make My Way Back Home Ft Nick Hakim and Theo Croker (Warp)

Αφού μοιράστηκε τα νέα για την υπογραφή του στη Warp Records στις αρχές Μαρτίου, ο Kassa Overall επιστρέφει για να δώσει ένα ακόμη στοιχείο από το επερχόμενο άλμπουμ του, ANIMALS που κυκλοφορεί στις 26 Μαΐου. Αναμείνατε συνεισφορές από φίλους του Kassa, όπως Laura Mvula, Danny Brown, Wiki, Lil B, Ismael Butler των Shabazz Palaces και ανερχόμενους αστέρες της τζαζ όπως ο Vijay Iyer και ο Tomoki Sanders. Ο τελευταίος φέρνει το πνευματικό βάρος στο τενόρο σαξόφωνο, που θυμίζει τον αείμνηστο πατέρα του Pharoah Sanders.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro