Loading color scheme

New Music Weekly: Disco Gospel

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Έχοντας αφουγκραστεί την ανάγκη όλων για πιο δημιουργικές, λιγότερο μαζικές και με συγκεκριμένη μουσική ταυτότητα κυκλοφορίες, οι παραγωγοί κυνηγούν πλέον τη «στιγμή» που θα γίνει το soundtrack του φετινού καλοκαιριού και όχι τόσο το virality.

Είναι εποχή για dance κυκλοφορίες, για cool by the pool ή αλλιώς chill out grooves και για δίσκους που να θυμίζουν κάτι από τις κλασικές εποχές της μοντέρνας μουσικής ιστορίας. Οτιδήποτε από την golden era των 60s-70s και από το soft rock μέχρι το Club Tropicana των 80s. Δεν ξέχασα επίτηδες τα 90s, απλά η αναβίωση της καλύτερης δεκαετίας ever έχει μάλλον λίγο κουράσει και ίσως κουβαλά αρκετή πληροφορία ή patterns για το πόσο λιτά ζει κανείς το καλοκαίρι.

Στην ερώτηση ποιο είναι το χιτ του καλοκαιριού, η απάντηση είναι whatever και μια ακόμη δεκάδα από παραγωγές με φινέτσα, διαφορετικότητα και άποψη περιμένει να συνδεθεί μαζί σας την κατάλληλη «στιγμή».

Enjoy NMW 052 via Spotify. 

 

1. Voices Of Fire & Pharrell Williams - JOY (Unspeakable) (Panik)

Ο Pharrell ώρες πριν λανσάρει την πρώτη ανδρική κολεξιόν για τον οίκο Louis Vitton, παρουσιάζει το gospel pop θαύμα, "JOY" σε συνεργασία με την χορωδία Voices Of Fire που έστησε ο θείος του Bishop Ezekiel Williams. Retrofuturistic, επικό και σίγουρα διαφορετικό.

 

2. Fountain Of Life Joy Choir - I'm So Happy -Marc Davis & Sadar Bahar Edit - (Mr. Bongo)

Για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση του όμως. Ο καλύτερος groovy gospel δίσκος της χρονιάς (κυκλοφορία Φεβρουαρίου) ήταν αυτό το edit των Marc Davis & Sadar Bahar στο “I’m So Happpy” της Fountain Of Life χορωδίας για λογαριασμό του Mr. Bongo.

 

3. Amy Douglas - Freak At Night (Razor N Tape)

Ο συνδυασμός Amy Douglas και Razor N Tape με νέο single ακριβώς στην καρδιά του Pride Month είναι disco match made in heaven. Το Freak At Night ακούγεται όσο sexy διαβάζεται και ελπίζω να είναι το όπλο μου αυτή την Παρασκευή στο Blue Bird της Ηπίτου. Η disco έχει επιστρέψει για τα καλά, αν υποθέσουμε ότι έστω για λίγο μέσα στη πανδημία είχε χάσει την φόρα της.

 

4. Ruth Waters & the State of Mind Show Band - Super Star (Miles Away Records)

Cosmic soul διαμάντι από τα βάθυ του Τέξας κάπου στα χαμένα late 70s. Για πρώτη φορά στην επιφάνεια με την αρωγή της πάντα διαβασμένης Miles Away, έρχεται να τινάξει την μπάνκα των 7ιντσων reissues στον αέρα με fans όπως οι Gilles Peterson, Osulande και σύσσωμο το BBC6 crew. Σκονισμένο και όσο funky χρειάζεται για να το χαρείς με θέα τον Αργοσαρωνικό, αυτή την Κυριακή στην ανανεωμένη Summer στο Κιβέρι Αργολίδας.  

https://milesawayrecords.bandcamp.com/track/super-star 

 

5. North Satellite - Dujii (Startree Records)

Ένα rework στο "Love Is On The One" του Eugene Lemcio από το 2020 και αυτή η easygoing διασκευή στο αέρινο "Dujii" των Kool & The Gang είναι τα κομμάτια που ξεχωρίζουν από τη νέα κυκλοφορία της Startree. Ας παραδεχτούμε ότι η μουσική που ακούμε δεν πρέπει απαραίτητα να απαρτίζεται μόνο από χιτάκια και ας αφεθούμε στην απλότητα αυτής της καλοφτιαγμένης ethereal disco διασκευής.

 

6. Wombo - Thread (Fire Talk)

Είναι αυτό ότι πιο κοντινό έχουμε τελευταία σε Stereolab ή Broadcast; Ναι, είναι και γεμίζει το δωμάτιο επιτέλους με λίγο πραγματικό indie ποιότητας.

 

7. Meshell Ndegeocello feat. Jeff Parker - ASR (Blue Note)

Είχα ξεχάσει ότι το μεγάλο push στην πάντα αξιόλογη καριέρα της τζαζ μπασίστριας Meshel Ndegeocello το είχε δώσει η Madonna μέσω της Maverick Records και τώρα που όλα τα 90s cool oνόματα κάνουν τον σεβάσμιο κύκλο τους, έχει ενδιαφέρον να την βλέπεις να κυκλοφορεί το νέο της album για την Blue Note του Don Was και μάλιστα να συνεργάζεται με τον καλό της φίλο Jeff Parker που κουβαλάει την Tortoise - International Anthem φήμη και κουλτούρα.

 

8. Allah-Las - The Stuff (Innovative Leisure)

Δεν έχετε ακούσει πιο φρέσκο ραδιοφωνικό ροκ από το νέο single των  Allah-Las. Τόσο καλό, όσο οι groovy στιγμές στο περσινό album του Noda Pappa. Μore cowbells please.

 

9.  Peggy Gou - (It goes like) Nanana (XL Recordings)

Κράζεις; Θαυμάζεις. Η Φέτα Gou που λατρεύουν να μισούν οι εγχώριοι DJs επιστρέφει με νέα summmer dance βόμβα. «Κλέβει» ένα μέρος από το θέμα "9 PM" του  ΑΤΒ, αλλάζει χτένισμα, υπογράφει με την XL στην Ευρώπη και την Innovative Leisure στην Αμερική και είναι έτοιμη για το 2ο ή μήπως το 3ο σετ της σε 6 μήνες στην Ελλάδα. It goes like nanana λέμε. To έπαιξα στην Πάρο και οι κάτω των 25 έσπευσαν να δώσουν σπέκια.

 

10. Jorja Smith - Little Things (Nia Archives Remix) (FAMM)

This is a UK thing προφανώς, αλλά αφενός δεν μπορείς να αγνοήσεις το buzz που δημιουργεί η μαγική φωνή της Jorja Smith τελευταία και αφετέρου είναι πρακτικά αδύνατο να προσπεράσεις την jungle ενέργεια σε κάθε παραγωγή της Nia Archives.  Τι ωραία φασούλα που κάνουν τα κορίτσια.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro