Loading color scheme

Diggin' Podcast: Music for Boat Trips

Ο Ζώης Χαλκιόπουλος στην καλοκαιρινή εκδοχή του Diggin' διαλέγει μουσική που σε πάει μακριά…

Ένα διαφορετικό Diggin Podcast, όπως όλα αυτά τα τελευταία της σεζόν. Είναι αυτό που ακουμπά τα θαλασσινά νερά και που σε κάνει να πιστέψεις ότι το ατελείωτο καλοκαίρι θα συμβεί μόλις πατήσεις το play button. Αβίαστο, χωρίς ιδιαίτερη δομή και σκέψη γιατί καλοκαίρι είναι και μέσα και έξω. Η μουσική που επιλέχθηκε για το εν λόγω podcast είναι η μουσική που σε πάει μακριά, αυτή που θα σε διώξει αισθητά από τα καθημερινά σου προβλήματα, η μουσική που θα σε φέρει αντιμέτωπο με τις αλήθειες θέλοντας να σε παγιώσει στον χρόνο. Θα έλεγε κανείς ότι γράφουμε φλύαρα και γενικολογούμε αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό είναι ένα podcast με μουσική για ταξίδια σε πλοία.

Και γράφοντας για ταξίδια σε πλοία, να μην παραλείψω να πω πως όλοι μας έχουμε περάσει έστω 10 λεπτά ακούγοντας αγαπημένα τραγούδια με φόντο την θάλασσα με τα ακουστικά στα αυτιά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε focus στις λεπτομέρειες και να ευχαριστηθούμε το αποτέλεσμα. Έτσι συγκεντρώθηκαν τραγούδια όπως το ''By the pool'' του Steve Hiett, το ''The visit'' των The Cyrkle, το ''Looks like rain'' των The Postmarks, το ''Dembita'' του Mario Rui Silva, το ''Hurt'' του Eddie Chacon, το ''I'll show you how'' των Cinnamon Soulettes αλλά και το υπέροχο ''When it's time to go'' του Buddy Fo ως προς το πρώτο μέρος που είναι πιο χαμηλών τόνων, πιο ταξιδιάρικο και σε αργούς ρυθμούς. 

Και εκεί που η γλυκιά μελαγχολία σε έχει καταβάλλει, όσο φτάνεις στο προορισμό σου, τα BPM ανεβαίνουν και η μουσική γίνεται αισθητά πιο χαρούμενη και ενεργητική χωρίς να λείπουν tracks όπως το ''Ping Pong'' των Stereolab, το sunshine disco ''Dreamin'' του Greg Henderson αλλά και το φανταστικό edit των TZ & HERSH στο killer ''Attack of the boogie'' του Andrew Kitchen. Ξέρω, θα πείτε που είναι ο Thom Yorke με την παρέα του που πάντα συντροφεύει τα ταξίδια μου μέσα και έξω και δίκιο θα έχετε. Αυτή την φορά άφησα απέξω τους «πάντα εδώ» Radiohead για να μου λείψουν στο επόμενο ταξίδι με πλοίο που δεν θα αργήσει όπως όλα δείχνουν. Εσείς, μαζεύετε τραγούδια για διαδρομές με πλοίο; 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro