Loading color scheme

New Music Weekly: Black Sand

in WORLD

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Σύντομα το ενδιαφέρον του κόσμου για τη νέα μουσική θα είναι ανάλογο αυτού των franchise ταινιών της Marvel. Ο West με τον Ty Dolla $ign πριν προλάβουν να φτάσουν στη No1 θέση του Billboard είχαν ήδη απειλήσει με Vultures Vol. 2 & 3, οι Future & Metro Boomin μετράνε 24ωρα από την κυκλοφορία του We Don’t Trust You και έχουν ήδη ενημερώσει ότι είναι part 1 of 2. Η Beyoncé το ονόμασε Act II: Cowboy Carter θα έρθει και Act III και ασφαλώς υπάρχουν και οι Weezer με τη SZNZ σειρά δίσκων, έναν για κάθε εποχή. Αν δεν υπάρχει χρόνος για να ακούσεις τα πάντα, οι μεγαλομέτοχοι της βιομηχανίας θα κάνουν ότι μπορούν για να κλειδώσουν τον αλγόριθμο πάνω τους και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα τσιτάτα του αξιότιμου κύριου Μάκη Μηλάτου.

Κατά τα λοιπά, στην εβδομάδα που ο James Blake λάνσαρε το Vault για να κοντράρει το κακό που κάνει το κυνήγι του virality στους δημιουργούς, η παρακάτω δεκάδα με δύο νέες κυκλοφορίες από την αγαπημένη Daptone συνεχίζει να ποντάρει στο vibe και το σωστό selection. Enjoy.

1. Leon Dinero - Heartbreak (Daptone)

To "Heartbreak" του James Hunter παίρνει dub / reggae διαστάσεις από τα μαγικά χέρια του Victor Axelrod και την χαρακτηριστική φωνή του Leon Dinero. Νέο Rocksteady classic.

2. Kabusa Oriental Choir - Soweto (self release)

Έφτασε στα χέρια μου με μισό χρόνο και βάλε καθυστέρηση αλλά εδώ έχουμε στ’αλήθεια να κάνουμε με ένα από τα διαμάντια της Νιγηρίας. Μια καλοκουρδισμένη χορωδία διασκευάζει African pop hits με τον πιο ευφάνταστο και σχεδόν amapiano τρόπο. 

3. Glass Beams - Black Sand (Ninja Tune)

Το Mahal EP είναι επίσημα ολόκληρο εκεί έξω και το spread για το αγαπημένο worldwide / anatolian ύφος των Glass Beams είναι ανάλογο ή και μεγαλύτερο της μανίας που ζήσαμε με τους Khruangbin σχεδόν μια πενταετία πριν. Από την Αυστραλία μέσω Ninja Tune με αγάπη. 

4. Fears - 4th of the 1st (TULLE ltd)

Στη μικρή και ανεξάρτητη TULLE του Λονδίνου, η μίνιμαλ indie της Fears μιλάει κατευθείαν στο υποσυνείδητο και ξυπνάει αιθέριες bedroom ποπ αναμνήσεις από τις αρχές των 00s, τότε που  στο είδος μεσορανούσαν για λίγο οι Lali Puna. To album affinity μόλις κυκλοφόρησε.

5. Future, Metro Boomin, Kendrick Lamar - Like That (UMG)

Πώς να χάσεις με τέτοιο verse από Kendrick ρε μπρο; Mε το νέο signature σφύριγμα στο intro, στις πλάτες θέμα από Barry White και sample από Easy-E. Bombs Away.

6. Optometry - Into The Groove (Palette Recordings)

Με την υπογραφή του John Tejada αυτή είναι η καλύτερη και πιο φινετσάτη διασκευή σε Madonna που μπορείτε να χόρεψετε φέτος την άνοιξη.

7. Frank & Tony, Lawrence - Too Poor For Movies, Too Tired For Love (Scissor & Thread)

Ο βαθύς disco house ήχος της Νέας Υόρκης σε ένα ολοκληρωμένο album με τον τίτλο Ethos από δύο εμβληματικές φιγούρες της χορευτικής σκηνής της πόλης. Η μουσική των Frank & Tony ακόμα και αν δεν αναγνωριστεί μαζικά θα περιμένει καρτερικά τους dance heads της μεγαλούπολης που μοιραία θα τις αναγνωρίσουν τις ίδιες αξίες με την μουσική παρακαραθήκη παιχταράδων όπως ο Εli Escobar ή οι Wolf + Lamb.

8. Sharon Jones & The Dap Kings - Don’t Wanna Lose You (Daptone)

No brainer εδώ. Η Daptone μοιράζει ακυκλοφόρητη μουσική από session της θρυλικής Sharon Jones και ακούγεται όσο instant classic πρέπει.

9. Tara Lily - No Way Out (Tru Thoughts)

Νέο single με Morcheeba αναφορές από το νέο trip hop, futuristic R&B όνομα της Tru Thoughts, την ανερχόμενη Λονδρέζα via Bengal Tara Lily, το ντεμπούτο της οποίας αναμένουμε με ενδιαφέρον.

10. Cassie Kinoshi, seed.,NikNak, London Contemporary Orchestra - sun through my window (International Anthem)

Βλέπεις International Anthem και Λονδρέζα συνθέτρια - σαξοφωνίστρια που το 2019 ήταν υποψήφια για Mercury και ξέρεις ότι θα είναι καλό. Πόσο μάλλον όταν η σπουδαιότερη Λονδρέζικη Ορχήστρα έχει επίσης βάλει το χεράκι της σε αυτό που θα είναι μία από τις jazz κυκλοφορίες του 2024.

   

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro