Loading color scheme

Blog Love - Τα lucky 13 του Οκτωβρίου

Kάθε μήνα ο ο Δημήτρης Λιλής θυμάται τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις και παρουσιάζει δεκάδες νέα ονόματα που απουσιάζουν από τα κυρίαρχα μουσικά media.

Πέρασε λίγος καιρός, αλλά η συγκομιδή της Blog love πρέπει πλέον να πιάνει τα επίπεδα του New Music Weekly το οποίο έτσι και αλλιώς τροφοδοτεί. Τι και αν είναι λίγο πιο low key ο τρόπος που προωθούνται, τα παρακάτω 13 jams που ξεχωρίσα το τελευταίο δίμηνο καλύπτουν ευρεία γκάμα νέου μουσικού diggin. Από Βρετανικό ραπ μέχρι indie futuristic pop και minimal techno. 

Συγκεντρωμένα μαζί με τα προηγούμενα στην Blog love Spotify λίστα και με σύντομο σχολιασμό παρακάτω. 

 

 

1. AKS - Seasons Change (Less Is More)

Το πιάνο, το στιβαρό beat και τα σχεδόν London drill ραπ κάνουν το "Seasons Change" να λάμπει σαν διαμάντι σε ήλιο ή βροχή και το ρυθμικό UKG twist στο τελευταίο λεπτό είναι όλα τα λεφτά. 

 

2. Professor Green, K Koke, RA - Nervous (Cooking Vinyl)

Περισσότερη street αλητεία από τους δρόμους του Λονδίνου με τον Professor Green να ηγείται του νέου ηχητικού geezer gang και ο RA (Real Artillery) να σκάει σαν άλλος Roots Manuva. 

 

3. Metro Riders - Rattorns Vinter (Possible Motive)

Το χρήσιμο synth wave dub electro εργαλείο που στήνουν εδώ οι Σουηδοί Metro Riders, έχει μελαγχολικά σκοτάδια για όλους όσους νιώθουν ότι νυχτώνει νωρίς. Εντυπωσιακό το πώς χτίζουν γύρω από αυτό το mutant slow disco beat στρώματα από ατμοσφαιρικά synths. 

 

4. Eden Rain - Pet Names (self release)

90s alt pop νοσταλγία με δυνατό hook και λίγο πιο έξυπνη ενορχήστρωση από όλα τα τύπου Torn χιτάκια. Η Eden Rain το έχει γιατί χωρίς να το περιμένεις μπλέκει Σουηδικά με Αγγλικά σε μελωδίες που γεμίζουν άνετα εφηβικά δωμάτια. 

 

5. body/negative - persimmon (Track Number)

Όταν η shoegaze μπάλα παίζεται χαμηλά και ο στόχος είναι η ατμόσφαιρα, το doom συναίσθημα η κορύφωση και η post rock λύτρωση. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα στο πρόσφατο single της Andy Schiaffino που αν δημιουργούσε στα 00s θα άνοιγε τα live των Mogwai. 

 

6. ΕΜΜΥ - Crying In My Boots (GODMODE)

ΟΚ, ώρα για cowboy pop και cheer up με τον ανεβαστικό τρόπο που η Godmode (βλέπε Channel Tres) ξέρει. H ΕΜMY μπορεί να γίνει το επόμενο U.S.teenage sensation, ειδικά αν συνεχίσει να γράφει τόσο καλοστημένη ποπ. 

 

7. Laura Misch - Light Years (One Little Independent Records)

Τα έχω γράψει και στο NMW για το πως η Laura Misch με το ενδιαφέρον πρόσφατο Sample The Sky album της, ηγείται της νέας from sax to ambient pop επανάστασης. Υπέροχη ατμόσφαιρα, ιδανική για homelistening. 

 

8. El Buho, Nita - Cenizas De Agua (Wonderwheel Recordings)

Δεν είναι όλo το cumbia κίνημα ποπ πεφταστέρια. Ο El Buho έχει τον Matthias Aquayo για αρχηγό του και απλά χρησιμοποιεί την λατίνο ρυθμολογία για να πει πιο πιστά στις ρίζες του την ηλεκτρονική ιστορία του. Από τα underrated album του 2023 όλοκληρο το Strata που ευτυχώς σιγά σιγά μαζεύει εκατοντάδες χιλιάδες streams. 

 

9. Kalan - ghost (self release)

Σκέτη φωτιά. Από το sample (είναι κάτι πολύ οικείο που μου διαφεύγει;) μέχρι το beat και το απίστευτο πραγματικό flow του Καναδού πιτσιρικά. 

 

10. Ephemerism - Forest Of Rebellion (self release)

Μίνιμαλ dark electronic εργαλείο γεμάτο αλητεία. Του λείπει μόνο λίγη αναλογική περιποίηση και είναι έτοιμο για χαοτικά δεκάλεπτα remixes. O Ephemerism είναι Βέλγος και μάλλον μεγάλωσε με την εκεί New Beat σκηνή. Epic shit. 

 

11. Circle - Mac (Monday Records)

Το Coco And Charlie θα μπορούσε να είναι tape release των Belle & Sebastian στα 90s αλλά ευτυχώς σπάει έξυπνα την electronic μονοτονία των 10s για λογαριασμό της dreamy pop ετικέτας Monday Records από την Αυστραλία.  

 

12. Kowloon - Fish The River Dry (Kowloon)

Έχω ξαναγράψει για τον Καλιφορνέζο Kowloon την εποχή που κυκλοφορούσε singles για την Παριζιάνικη Kitsuné. Εδώ μοιράζεται νέα μουσική που επιμένει να φλερτάρει με την πιο  European pop εκδοχή των Talking Heads. 

 

13. David Baron - The Plan (Here & Now)

Το 3ο κομμάτι από το κλειστοφοβικό dark ambient πάζλ του συνθέτη David Baron βρίσκεται εκεί έξω και παίζει στα ίσα τους συνεχιστές του α λα John Carpenter ήχου.  

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro