Loading color scheme

Label Focus: 4AD (The Ivo Watts-Russel Era 1980-1999)

O Βαγγέλης Κυριακάκης παρουσιάζει τη δημιουργική εικοσαετία του θρυλικού Λονδρέζικου label, υπό την καθοδήγηση του indie mogul Ivo Watts-Russel.

Λίγα labels έχουν καταφέρει να είναι τόσο μοναδικά επιδραστικά όσο η 4AD της πρώτης περιόδου. Κι αυτό, εν πολλοίς, το οφείλει στον ίδιο τον Ivo Watts-Russel.

H 4AD ιδρύθηκε το 1980 στο Λονδίνο από τους Ivo Watts-Russel και Peter Kent όμως το 1981 ο Kent πούλησε το μερίδιο του στον Watts-Russel. O τελευταίος υπήρξε το μυαλό και η ψυχή της 4AD για μια εικοσαετία καθώς το 1999, κι έχοντας περάσει έναν νευρικό κλονισμό το 1994, πούλησε το label στον Martin Mills (Beggars Group). Μέσα από την 20ετή του διαδρομή ως “label-άρχης”, ωστόσο, κατάφερε να καθορίσει μια ολόκληρη εποχή με κυκλοφορίες που έφεραν την σφραγίδα μοναδικής αισθητικής από την ίδια, φυσικά, την μουσική μέχρι τα σπουδαία artwork του Vaughan Oliver (1957-2019).

Για του λόγου το αληθές ακολουθούν 20 κυκλοφορίες της 4AD, μία για κάθε έτος όπου ο Ivo Watts-Russell υπήρξε ο ιθύνον νους της ετικέτας.

 

1980: Bauhaus – In the Flat Field

Από το εναρκτήριο “Dark Entries” έως το καταληκτικό “Nerves” οι Bauhaus φτιάχνουν ένα άλμπουμ ορόσημο για το goth rock, το post punk και το new wave κίνημα.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro