Loading color scheme

Ο Noda Pappa και τα βινύλια του

O Αθηναίος garage rocker διαλέγει τα αγαπημένα του βινύλια και συζητάει με τον Δημήτρη Λιλή για το “Piano In The Shower”, τους Acid Baby Jesus και τη Σίφνο

“Κάπως πρέπει να το κάνουμε ώστε να έχει πλάκα” είπα στον Νώντα όταν έφτασε στο στούντιο του avopolisradio στην Ασκληπιού. Στη μία τσάντα κρατούσε όλα τα κρασιά που είχε με προσοχή διαλέξει για την τελευταία πρόβα των Noda And The Pappas πριν την εμφάνιση τους στην ταράτσα του Ρομάντσο, την Παρασκευή 20 Μαΐου και στην άλλη μια εικοσάδα δίσκους βινυλίου.

“Το concept είναι να μας παίξεις μερικά από τα αγαπημένα σου δισκάκια, αλλά πρέπει να στήσουμε και μια βασική ιδέα γύρω από αυτό” συνέχισα εγώ, ενώ ο Νώντας, χαλάρωνε στην καρέκλα απέναντι μου, λιγομίλητος, μετρημένος αλλά πάντα χαμογελαστός όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας μας.

“Έχω φέρει δίσκους που συνήθως προτιμάμε να παίζουν σε αυτό το wine bar που διατηρούμε κάθε καλοκαίρι με άλλους δύο φίλους στη Σίφνο” αποκρίθηκε και βλέποντας να ετοιμάζει το “Love Supreme” του Coltrane ήξερα ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Με αφορμή το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ Piano In The Shower, ο τύπος που έχει γυρίσει τον κόσμο σαν η φωνή των  Acid Baby Jesus ή έχει πλαισιώσει τις περιοδείες του καλού του φίλου και illustrator Benjy Montero, έχει δώσει μάλλον το πιο πολύ από τον κοινωνικό εαυτό που μπορούσε τουλάχιστον σε επίπεδο επικοινωνίας και συνεντεύξεων.  Για αυτόν, τελευταία έχουν γραφτεί πολλά και ο ίδιος έχει επικοινωνήσει μουσικές πτυχές και αναφορές που δεν γνωρίζαμε, αλλά συνεχίζει να με ξαφνιάζει όταν το τελευταία πράγμα για το οποίο θα περίμενα να μιλάμε αυτό το απόγευμα, ήταν  το techno του Detroit, η Chicago house και ecstasy fuelled βράδια μέσα στο Fabric.  Όλα αυτά με μια σχεδόν ντροπαλή φωνή που κουβαλάει κάποιου είδους επική ηρεμία την ίδια στιγμή που οι μουσικές επιλογές του έφεραν ποικιλία ανάλογη με τις φιάλες κρασιού που θα συναντήσουμε στο καλοκαιρινού wine bar του Loggia. Από το “Gamin’ On Ya” των Parliament μέχρι το θέμα του “Midnight Cowboy” από τον John Barry και το “Gimme The Loot” του Notorius Β.Ι.G., η ιδιαίτερη περσόνα του Νώντα είναι ο συνδετικός κρίκος πολλαπλών πολιτιστικών και ηχητικών αναφορών “είναι κάτι που βρίσκω σε κάθε είδος μουσικής μέσα μου και αυτό που είμαι μάλλον τα κάνει να ταιριάζουν” . Επιρροές που όπως ο ίδιος επιβεβαιώνει, περιέργως κάνουν και με τον τρόπο τους την εμφάνιση τους στο δικό του “Piano In The Shower”.

Πρακτικά, ναι, περάσαμε ένα απόγευμα με έναν από τους συζητημένους indie rock Αθηναίους για φέτος και μοιραία αποφύγαμε να μιλήσουμε για το άλμπουμ αυτό καθαυτό, καθότι κυκλοφορία της Just Gazing. Ευτυχώς τελευταία, οι επαγγελματικού τύπου συνεντεύξεις, είναι βαρετές, σχεδόν passé και αποφασίσαμε να συζητήσουμε για βινύλια, το ιδανικό pairing κρασιών και μουσικής και οτιδήποτε random σχετικά με το καλοκαίρι που έρχεται.

Τουλάχιστον έτσι, προέκυψε μία από τις πιο διασκεδαστικές και λιγότερο προβλέψιμες κουβέντες που έχω κάνει τελευταία με μουσικό και νιώθω τυχερός που θα υποστηρίξω διά ζώσης την πρώτη του συναυλία μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, αυτή την Παρασκευή, 20/5 στο Ρομάντσο rooftop.

Xωρίς επιπλέον καθυστέρηση, αν και ευελπιστώ πως έχετε πατήσει ήδη το play, απολαύστε μερικά σοβαρά vinyl drops με “κλασικές αλλά λιγότερο αναγνωρισμένες” επιλογές και το τρόπο σκέψης πίσω από την μορφή που ακούει στο όνομα Νoda Pappa.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 
 

poweredbymixcloudpro