Loading color scheme

Οι δίσκοι που περιμένουμε το 2022

Θα ντροπάρει ο νέος Kendrick; Πως ακούγονται οι νέες παραγωγές των indie θρύλων Jack White, Pavement και Animal Collective; Ποιούς πρωτοεμφανιζόμενους περιμένουμε; Ο Mάκης Μηλάτος έχει το κείμενο και ο Δημήτρης Λιλής τις μουσικές επιλογές και τα σχόλια.

Το 2021 τελείωσε, το αποτυπώσαμε σε λίστες, το κατατάξαμε, διαφωνήσαμε, τώρα μπαίνει στο αρχείο και ο χρόνος θα δείξει αν θα το ξαναθυμηθούμε και πόσο. Πάμε παρακάτω…

Το 2022 τρέχει ήδη, μερικοί καινούργιοι δίσκοι που έχουν κυκλοφορήσει αρχίζουν να συζητούνται και το ενδιαφέρον μεγαλώνει για το τι θα ακολουθήσει. Ας ρίξουμε μια ματιά στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς για το τι έχουμε να περιμένουμε. Προφανώς δεν είναι μόνο αυτοί αλλά είπαμε, καμία λίστα δεν είναι πλήρης οπότε το θέμα είναι αν αυτοί οι δίσκοι που είναι εδώ, θα έπρεπε να είναι. Νομίζω πως ναι:

 

Fontaines D.C. - Skinty Fia

Μέσα σε 3 χρόνια 3 άλμπουμ. Καθόλου κακή επίδοση αν σκεφτούμε ότι τα 2 προηγούμενα άξιζαν τον κόπο και με το παραπάνω.

Destroyer – Labyrinthitis

Ο στοχαστικός και ποιητικός Dan Bejar και η παρέα του συνεχίζουν το νήμα από κει που το άφησαν πριν από 2 χρόνια με το: “Have We Met”.

 Guided by Voices - Crystal Nuns Cathedral

Υπερδραστήριοι πέρα από κάθε προσδοκία από τότε που επαναλειτούργησαν ως γκρουπ για τελευταία φορά αλλά χωρίς ποτέ να χάνουν την δημιουργικότητά τους και να δίνουν ένα προσωπικό χρώμα στην power pop/rock μουσική.

 Hurray for the Riff Raff - Life on Earth

Η Alynda Segarra μας απέδειξε με τον 1ο της δίσκο -πριν από 4 χρόνια-πως έχει το τσαγανό. Οι πορτορικάνικες ρίζες της, οι μουσικές του δρόμου που ξέρει καλά, τα σημεία αναφοράς της που γι’ αυτό τον δίσκο, όπως λέει η ίδια, είναι οι Clash και ο Bad Bunny, μας κάνει να περιμένουμε εναγωνίως.

 Animal Collective – Time Skiffs

Ο καιρός που κύλησε από τον προηγούμενο δίσκο τους είναι αρκετός αλλά η «κολεκτίβα» φαίνεται να μην έχασε τη συνοχή της. 

 

Beach House - Once Twice Melody

Ένας δίσκος σε δόσεις, χωρισμένος σε 4 κεφάλαια. Τα 2 πρώτα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, σύντομα κυκλοφορεί το 3ο και το τελευταίο στα μέσα Φεβρουαρίου. Γνωρίζοντας ήδη το μισό άλμπουμ, μια χαρά τα καταφέρνουν μετά από 7 δίσκους.

 Black Country, New Road - Ants From Up There

Η αποδοχή του πρώτου δίσκου μόλις πριν από μερικούς μήνες φέρνει πολύ σύντομα και το δεύτερο και συχνά «δύσκολο» άλμπουμ που αποκαλύπτει καλύτερα τις δυνάμεις ενός συγκροτήματος. Για να δούμε…

 Bloc Party - Alpha Games

Μετά από μία πενταετία σιωπής επιστρέφουν με τον έκτο τους δίσκο και με την βοήθεια των Nick Launay και Adam Greenspan (Yeah Yeah Yeahs, Idles) στην παραγωγή μας δείχνουν προς τα που το πάνε.

 Nilüfer Yanya - Painless

Το ντεμπούτο της  Miss Universe το 2019 ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άλμπουμ της χρονιάς. Το κορίτσι που μεγάλωσε στις υποβαθμισμένες γειτονιές του Δυτικού Λονδίνου κι έχει και κάποια καταγωγή από την Τουρκία, συνδυάζει δημιουργικά τους σύγχρονους ήχους με το rock attitude.

 Cécile McLorin Salvant - Ghost Song

Φαντάσματα, jazz, σύγχρονη θεματολογία και φόρος τιμής στην Kate Bush τα υλικά για τον πρώτο δίσκο της που θα κυκλοφορήσει από τη «σοβαρή» Nonesuch.

 Father John Misty - Chloë and the Next 20th Century

Θα επαναλάβει όσα γνωρίζουμε; Θα μας εκπλήξει; Μπορεί να το κάνει; Όλα θα απαντηθούν στις αρχές της άνοιξης από έναν τύπο που ξέρει να σκαρώνει τραγούδια.

 Alice Glass – Pray//IV

Έχει περάσει καιρός από την εποχή των Crystal Castles αλλά τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ.

 Jack White - Fear of the Dawn / Entering Heaven Alive

Διπλό χτύπημα φέτος από τον μουσικό / καλτ φυσιογνωμία / εργοστασιάρχη βινυλίου / ροκ μούρη του 21ου αιώνα / πολυπράγμονα και πρώην White Stripes. Η αρχή θα γίνει την άνοιξη και το καλοκαίρι θα έχουμε το επιμύθιο.

 Let’s Eat Grandma - Two Ribbons

Η γιαγιά είναι ακόμη στη θέση της  κι έτσι το κοριτσίστικο ντουέτο από την Αγγλία επιστρέφει μετά από 3 χρόνια για να προσπαθήσει ξανά.

 Shamir - Heterosexuality

Παραμένει εκτός συστήματος, φτιάχνει DIY δίσκους χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα ήχων ώστε να είναι δύσκολο να τον κατατάξεις.

Εδώ, όπως και ο τίτλος του άλμπουμ αποκαλύπτει, εξερευνά την σεξουαλικότητα του αλλά και το προσωπικό του τραύμα επί του θέματος, όπως λέει ο ίδιος.

 Spiritualized - Everything Was Beautiful

Φαίνεται πως στην ποπ κουλτούρα οι δηλώσεις μουσικών που λένε πως σταματάνε αλλά τελικά συνεχίζουν (στο δρόμο που άνοιξαν οι Scorpions και οι Πυξ Λαξ, να τα λέμε κι αυτά), έχει γίνει ένα trend από το οποίο δεν ξέφυγε ούτε ο Jason Pierce. Για να δούμε αν η απόφαση να συνεχίσουν οι Spiritualized έχει νόημα.

 

Spoon - Lucifer on the Sofa

Δεν μιλάνε συχνά αλλά όταν το κάνουν έχουν πάντα κάτι καλό να πουν και δεν φαίνεται αυτό να αλλάζει με τον νέο τους δίσκο.

Saba - Few Good Things

Δραστήριο μέλος της ραπ σκηνής του Σικάγο, με ευρύ πνεύμα και μουσικότητα στις δημιουργίες του, επιστρέφει 4 χρόνια μετά το προηγούμενο προσωπικό του άλμπουμ. Αν το: “Care for Me” θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2018, να δούμε τι έχει να πει στον τρίτο του δίσκο.

 

Επιλογές από τα προαναφερθέντα επερχόμενα albums μπορείτε να ακούσετε και στη New Music Friday playlist μας στο Spotify. 

  

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro