Loading color scheme

Ταξίδια Και Δίσκοι: Η Αυστραλία

Σε αυτή τη νέα σειρά podcast του Avopolis, η Άννα Γεωργάτου, με την βοήθεια καλεσμένων, αναδεικνύει λιγότερο συνηθισμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς και μαζί, τις μουσικές σκηνές τους. Στο δεύτερο επεισόδιο, μας ταξιδεύει στη μακρινή Αυστραλία.

«Δεν υπήρχε hype. Mόνο τα τοπία, η ποίηση και η μουσική»

O Dj George Peacock και ο Κώστας Βαρώτσος, frontman των Victory Collapse, συναντούν ένα βράδυ Πέμπτης την Άννα Γεωργάτου σε ένα road trip στην Αυστραλία.

Στο δεύτερο επεισόδιο χωρέσαμε μια ολόκληρη ήπειρο και το rock’n’roll της και απολαύσαμε δύο αγόρια-γκουρού στο είδος, στις χορταστικές παρασκηνιακές ιστορίες τους.

Ανάμεσα σε ιερούς βράχους και καθηλωτικούς μαγευτικούς ασβεστολιθικός σχηματισμούς από κοχύλια εκατομμυρίων χρόνων, διανύσαμε τη χρυσή ακτή και εντοπίσαμε τα καλύτερα μέρη για surf, μποέμ περιπάτους, «hippie shake» και χρωματιστές εμπειρίες.

aussies-10

Ανάμεσα σε αέρα, κύματα, λίμνες, υφάλους, ποτάμια, καταρράκτες και ωκεανούς, ανάμεσα σε χαριτωμένα ζωάκια τύπου εμού, κοάλα και καγκουρώ, τον Διάβολο της Tασμανίας και απειλητικά θαλάσσια πλάσματα οι ιστορίες από το Ρόδον, την Οκτάνα και οι αυστραλέζικες συλλογές της Hitch-Hyke και της Citadel που μύησαν πολλούς από εμάς στην εν λόγω σκηνή της Αυστραλίας.

aussies-9

Εξοχή, ποίηση και καθηλωτικά τοπία, μουσική χωρίς φιοριτούρες και εφέ, Κώστας Βαρώτσος και Γιώργος Παγώνης στα μικρόφωνα και πολλοί λόγοι να αφιερώσεις 2 ώρες από τη ζωή σου σε αυτό το ταξίδι.

aussies-1

Από την έκρηξη της πανκ, τους Saints, τους Radio Birdman, τους Celibate Rifles και το teen hit-σταθμό των God μέχρι την ψυχεδέλεια των Moffs και τις πιο μελωδικές αυστραλέζικες μπάντες με ονόματα μυθιστορημάτων, όλες με punk attitude, ηθικό και πάθος αυθεντικό, από τη Βρισβάνη, το Σίντνει και την Μελβούρνη μέχρι την Αδελαϊδα και το Περθ, μπάντες που αγαπήσαμε γιατί ήταν «λιγότερο στυλ και περισσότερο ουσία».

aussies-7

Και βέβαια εύφημος μνεία στις γυναίκες που βρίσκονταν δίπλα τους, όπως τη Lindy Morisson, drummer των Go Betweens, γνωστή για τις καλλιτεχνικές-κοινωνικές αναζητήσεις της και τον ακτιβισμό της, την Bronwyn Adams  δίπλα στον Simon Bonney, υπόκλιση στα τοπία μέσα στα οποία μεγάλωσαν και στις κιθάρες που έπαιζαν στο μυαλό τους (Felt, Television, Suicide, Cramps, Captain Beefheart, Stooges κι άλλα παρόμοια).

aussies-4vineyard

Ποια ήταν οι αρχή του αυστραλέζικου underground, σε ποιο group  αποτίνουν φόρο τιμής οι Fall, ποια η σχέση ανάμεσα στους Sunnyboys και τους Violent Femmes, πώς είναι η αίσθηση να κάθεται  ο McComb σε ένα παγκάκι στην γειτονιά σου, σε ποιο κομμάτι κατέβηκε ο Grant McLennan ανάμεσα στο κοινό στο Ρόδον, πώς είναι να ακούς τον Louis Tillet σε συναυλία του Nick Cave πριν τις πανελλήνιες, τι συνέβαινε κοινωνικοπολιτικά την περίοδο εκείνη που έφερνε αυτή την παγκόσμια δόνηση στη rock’n’roll κοινότητα, ποια μπάντα διασκεύασε το “Into The Groove” της Madonna σε κάποιο φεστιβάλ με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και τις «Τρύπες» στο Πεδίον του Άρεως, γιατί δύο κάτοικοι Αυστραλίας μπορεί να γνωρίζουν ελάχιστα μια  σκηνή ιδιαίτερα αγαπητή στην Ελλάδα, από πού εμπνεύστηκε πιθανότατα ο Dave Graney των Moodists το “Coral Snakes”, ποια αυστραλέζικη μπάντα είναι ο ορισμός της post punk, ποιος «Δαίμονας» μετέτρεψε τους «Boys Next Door» σε «Birthday Party», τι έκανε ο Simon Bonney εκτός σκηνής στη συναυλία των Bad Seeds στο Ρόδον, γιατί οι Died Pretty έπαθαν πολιτισμικό σοκ στην Ελλάδα, πώς βρέθηκε ο Martyn  P. Casey από υπάλληλος σε βενζινάδικο και μπασίστας των Triffids στους Bad Seeds, ποια η σχέση του J.P. Shilo που απολαύσαμε στην Αγγλικανική Εκκλησία με τους Blackeyed Susans, ποιοι πέρασαν από τον δικό μας Λόφο του Στρέφη, μέχρι ποιο άλμπουμ είναι ο Nick Cave «Nick Cave and the Bad Seeds» σύμφωνα με τον Dj Peacock και τον Κώστα Βαρώτσο, ποια μπάντα γνώρισε ο τελευταίος από τον ακάλυπτο του μπαλκονιού του, ποιος από τους δύο καλεσμένους μας έχει στα χέρια του ηχογραφημένη σε tape την πρώτη συναυλία των Triffids από  το Ρόδον, τι σημαίνουν δυο μπλουζάκια Triffids, το Stockholm live album τους από «Σόλωνος και Μασσαλίας» και η είδηση του θανάτου του Dave McComb στη διάρκεια κάποιας στρατιωτικής θητείας, είναι μόνο ένα δείγμα όσων ακούγονται στο podcast αυτό.

aussies-2

aussies-8

Κόκκινοι βράχοι, ροζ λίμνες, γαλάζια πάρκα,  μια μουσική από την άλλη άκρη του κόσμου που για τίποτε δεν προσπαθούσε να μας πείσει, Κώστας Βαρώτσος και Γιώργος Παγώνης στο στούντιο του Avopolis και δυο ώρες ταξίδι, νοσταλγία και punk σε ένα ξεχωριστό reunion για μας με φόντο μια άγνωστη ήπειρο και τις ιστορίες της.

aussies-6

aussies-3aussies-5

 

Ακούστε στο Spotify τη σχετική λίστα με τις επιλογές των George Peacock, Κώστα Βαρώτσου, Άννας Γεωργάτου.

Ευχαριστούμε πολύ τον Bill Blades, δημοσιογράφο και πρώην κάτοικο Αυστραλίας, για την πολύτιμη συμβολή του στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα αξιοθέατα της χώρας.

Να σημειωθεί ότι ελλείψει των “It’s Lunacy” του Ed Kueper, “Psycho” των Beasts Of Bourbon, “Kept Spectre” και “Frankie’s Negative” των Moodists, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, συμπεριλήφθηκαν στη λίστα εναλλακτικά κομμάτια των συγκεκριμένων μουσικών. 

 

Trips & Tracks Episode 2: Αυστραλία

 

Ακούστε επίσης: Ταξίδια Και Δίσκοι: Η Ισλανδία

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro