Loading color scheme

New Music Weekly: Βλέπεις Arlo & A$AP; Είναι καλό.

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Στην τρίτη εβδομάδα παρατήρησης των νέων μουσικών κυκλοφοριών (36η συνολικά), επιτέλους μπαίνουμε σε ρουτίνα. Οι κυκλοφορίες είναι αρκετές ώστε να υπάρχει κάτι για όλους. Τα αδέρφια μας στο Αvopolis  μπορούν άνετα να ενθουσιάζονται με τις επιστροφές των Metallica, National, Noel Gallagher και Algiers και εμείς ανενόχλητοι επιστρέφουμε στο αγαπημένο new music diggin’. Όταν έχεις εβδομάδες γεμάτες από νέες κυκλοφορίες, η αναπαραγωγή μιας φινετσάτης δεκάδας είναι σαν βούτυρο σε ζεστό bagel. Πάμε να διαβάσουμε και να ακούσουμε. 

Shout out, στον φίλο που είδε ότι ακριβώς 200 χρήστες του Spotify ακολουθούν τη λίστα μας και απέσυρε το follow του. We salute. 

1. A$AP Rocky - Same Problems? (RCA)

O Rocky έχει άραγε τα ίδια προβλήματα τώρα που έγινε πατέρας και που η RiRi ετοιμάζεται για SuperBowl; H απάντηση είναι όχι, αλλά δικαιούται να προβληματίζεται για τον ρυθμό με τον οποίο η ραπ χάνει τα παιδιά της. Τα μελαγχολικά του πάνε του μπαγάσα.

 

2. Arlo Parks - Weightless (Transgressive)

Η Arlo Parks έχει έρθει για να μείνει. Αν το επερχόμενο Μy Soft Machine (26/5) είναι έστω κατά το ήμισυ όσο καλό ήταν το προπέρσινο Collapsed In Sunbeams θα πρέπει να μεταφερθεί από την Brit Awards λίγκα στα Grammy. 

 

3. Kali Uchis - I Wish You Roses (Geffen)

Καλή χρονιά και στη πάντα sensual Kali Uchis. Τώρα που όλες κάνουν R&B θα είχε ενδιαφέρον να την βλέπαμε να αλλάζει ταχύτητα. 

 

4. Turbojazz - The Standard (Last Forever Records)

Ώρα να σοβαρευτούμε. Ακριβώς όπως η made in Italy jazz του φίλτατου Turbojazz που δίκαια τρυπώνει τελευταία στα αγαπημένα του Gilles Peterson. Funky e -jazz με πολλά breaks, όπως την προτιμούν και στο Detroit. Αναμένουμε το Whateverism στις 10 Φεβρουαρίου. 

 

5. aus - Until Then (All my thoughts)

Μέχρι τότε, έχουμε νέα μουσική που θα ταίριαζε γάντι στο παλαιότερο κατάλογο της bass heavy house ετικέτας AUS, με τη διαφορά ότι ο aus από το Τόκιο το κάνει μόνος του και εμπλουτίζει τις χορευτικές φόρμες του με σοβαρό synth - πιάνο - έγχορδα βάθος και τη πιο πιασάρικη hi pitched μελωδία που θα ακούσετε σε αυτό το podcast. Μαγικό. 

 

6. Darone Sassounian - Prerequisite #5 (Rocky Hill)

Moody εργαλείο για DJs που σέβονται το κοινό τους από τον τύπο που τα έχει καλά με A-list παιχταράδες όπως ο Motor City Drum Ensemble και o Dj Tennis της Life & Death. To Prerequisite #5 κυκλοφορεί στις 27/1και αν αυτός είναι ο νέος ατμοσφαιρικός dance ήχος που μας έρχεται από το L.A. τότε κάτι αλλάζει στα σίγουρα στη χορευτική μουσική που έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.  

 

7. Yuksek- Santas Almas Benditas feat. Luedji Luna (Partyfine)

Καιρός ήταν: ο μουσικός επιμελητής, παραγωγός, dj και ραδιοφωνικός παραγωγός για το θρυλικό Radio Nova, ο Pierre-Alexandre Busson aka Yuksek επιστρέφει σε album mοde και δειγματίζει το πρώτο του Brazilian friendly single. Για σχεδόν 4 λεπτά δεν ζεις στη μουντή Αθήνα. 

 

8. Björk - Ovule feat. Shygirl (Sega Bodega Remix) (One Little Indian)
 
Επιτέλους μια εκδοχή της νέα Björk που ακούς με ενδιαφέρον. Ο Sega Bodega με τα autotune vocals της Shygirl βάζει το "Ovule" σε σειρά και δημιουργεί μια από τις σπάνιες τελευταία ποπ στιγμές της Ισλανδής βασίλισσας.  Kαι αυτό το video, οοooffff. 
 


 
 
9. Overmono - Is U (XL Records)
 
Οι Overmono είναι από τα λίγα σχήματα στα οποία δίνει χώρο πέρα από τις δικές του παραγωγές ο Fred Again.. στα DJ set του και ο Richard Russell της XL ήταν όπως πάντα, έξυπνος αρκετά ώστε να τους υπογράψει στο label του. Τους έχουμε απο κοντά γιατί μάλλον εδώ έχουμε ένα από τα electronic albums της νέας χρονιάς. 
 

 
 
10. Wednesday - Chosen To Deserve (Dead Oceans)
 
Γιατί το Pitchfork χαρακτηρίζεται από στερητικό Pavement σύνδρομο,οπότε όταν μια μπάντα με όνομα την πιο βαρετή μέρα της εβδομάδας -καλήν ώρα- ακούγεται σαν αυτούς με ολίγη από Lynyrd Skynyrd ματσίλα τότε έχουν winner. Και στατιστικά, μία φορά το μήνα, έχουν δίκιο. Το κομμάτι ροκάρει, no joke. 
 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro