Loading color scheme

Το Τέλειο Warm Up: Mr. Z

Ώρες πριν επιμεληθεί το πρώτο του VINYL ONLY event το απόγευμα της Κυριακής (21/5) στην πλατεία Ελπίδος, ο Ζώης Χαλκιόπουλος συζητάει για το djing στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.  

Where Do I Begin… που τραγουδάει και η Shirley Bassey. Από που να το πιάσω και που να το αφήσω σχετικά με τις συστάσεις για τον Ζώη Χαλκιόπουλο aka Mr. Z aka Naked Sides aka Searching For The Perfect Souvlaki

Πρακτικά, σχεδόν κάθε συνοδευτικό bio που έχει ποτέ υποστηρίξει τις dj και όχι μόνο εμφανίσεις του, πιθανόν να περιλαμβάνει μερικές αν όχι αρκετές από τις λέξεις μου προκειμένου να τονιστεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του μουσικού "wing man" μου εδώ και 20 χρόνια. 
 
Αν το πιάσουμε από την Σουβλάκια & Δίσκοι era για κάποιους αυτό το podcast θα μπορούσε και να αποτελεί επιστροφή, αλλά για εμάς ουσιαστικά είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Ακόμα και αν ο Ζ σκέφτεται “μήπως θα έπρεπε να το ξαναγράψουμε;” εγώ σκέφτομαι ότι επιτέλους εκμαίευσα (ωραία λέξη ε Ζώη;) λίγη από την dj μαγεία ενός τύπου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Αθηναϊκής νύχτας εδώ και 20 χρόνια. Από την drum & bass μόδα των 90s μέχρι τα brits, mods, boogaloo και jazz κολλήματα των 00s και ασφαλώς την back to disco - house σπάνια techno φόρμα που υπηρετεί solo ή με το Needless από τα 10s και έπειτα. 
 
Σοβαρό dj talk λοιπόν με έναν από τους "μέσα σε όλα" jockeys της πόλης. Ναι, είναι ικανός να παίζει UK garage (πάνω κάτω σαν αυτό που θα βρείτε στο Warm Up mixtape του) για 2 χιλιάδες κόσμου στην πλατεία Santarosa μια Κυριακή βράδυ με το Needless, να σπινάρει rare jazz βινύλια στην παντοτινή του αγάπη Baba Au Rum ένα βράδυ Πέμπτης ενώ σε μια ανάλαφρη -ακόμα και υπό το βάρος των εκλογών- Κυριακή, όπως αυτή στις 21 του Μάη, να μπορεί να καλεί φίλους συλλέκτες όπως ο Mister Enarto και η αφεντιά μου για να παρουσιάσει το όραμα του για το ιδανικό απόγευμα Κυριακής. Γαλλική ποπ μιας εποχής, ανάλαφρες μπόσες με άρωμα Βραζιλίας και all things balaeric σε ένα απόγευμα με τα πουκάμισα ανοιχτά, τις σωστές μπουκιές από καλές κουζίνες μετρημένες και το φινετσάτο κρασί διπλά δίπλα με τους σπάνιους δίσκους. 
 
 
Μέχρι όμως να φτάσει στο ιδανικό Κυριακάτικο curation, το βεσποκοντέρ του Ζ έχει γράψει άπειρα χιλιόμετρα, έχει μετρήσει χιλιάδες ώρες πίσω από όλων των ειδών τα dj booth και είναι από τους λίγους που δικαιούνται όντως να μιλάνε για τις όποιες αλλαγές (καλές ή κακές) βιώνει η Αθηναϊκή νύχτα και το επάγγελμα του Dj τελευταία. 
 
Χωρίς παραπάνω λόγια και με άπειρη όρεξη για να σας συναντήσει από κοντά στο “διαφορετικό” σετ της Κυριακής, φίλες και φίλοι, απολαύστε 50 λεπτά dj κουβέντας με τον ευυπόληπτο κύριο Ζ. Τον άνθρωπο που ακόμα και όταν φείδεται ή αποφεύγει το name dropping έχει να μοιραστεί σημαντικές κοσμοθεωρίες για το πως αντιλαμβάνεται το djing στην πόλη του και πέρα από αυτήν. 
 
Enjoy. 
 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro